Massasje oslo thai thai massasje asker

massasje oslo thai thai massasje asker

Det er viktig å kjenne folks grenser. Massøren skal ta hensyn til forhold som graviditet, skader eller sykdom. En mildere form for behandling kan gjøres med urter som er dampet opp. Tradisjonell thaimassasje var aldri tenkt som en ren jobb, men ble ansett som en åndelig praksis.

En oppriktig og flink massør betrakter massasje som en kunst, og utfører den i en tilstand av meditasjon. Hun eller han arbeider med årvåkenhet, oppmerksomhet og konsentrasjon. Mindre enn én og halv time bør man ikke bruke på en massasje. Det er fortsatt vanlig å starte med en meditativ bønn for å sentrere seg om arbeidet. Tilbake i Hagen-Walthams arbeidsværelse lurte jeg fortsatt litt på hvilke metoder som skiller tradisjonell thaimassasje fra annen massasje.

Uttøyningsøvelser brukes i idrettsmassasje også, pusteteknikk har jeg lært meg å bruke når massasjeterapeuten trykker i de vondeste punktene, og disse stillingene — foregår ikke yoga i sittestilling? Ikke favorittstillingen for mange vonde rygger, akkurat.

Så uvitende var jeg. Hva yoga-elementet angår dreier det seg her om en fysisk form for yoga, faktisk en slags trening. Og sittestilling er langt fra den eneste stillingen man blir tøyd og massert i. Mens Hagen-Waltham masserte føttene mine — man begynner alltid med føttene i thai yoga massasje - lå jeg på ryggen på matta, men også frontal- og sidestillinger kan benyttes. Rekkefølgen på uttøyningsøvelsene er viktig, og skal ikke fravikes. Etter hvert som Hagen-Waltham fortsatte med å massere venstrebeinet bøyde og tøyde hun på meg, og fikk meg til å puste på en måte som gjorde at jeg selv hjalp til med massasjen.

Med bevisstheten kan man kvitte seg med smerte. Det er yogaen som gjør tradisjonell thaimassasje unik. Mens det er mulig å utføre yoga på egen hånd, sies det ofte at yogamassasje går ut på at noen utfører yoga med deg. Som jeg opplever det, betyr det også at yogamassasje krever aktiv deltakelse av den som blir massert.

Opprinnelig var det de buddhistiske munkene som fikk lære seg kunsten å massere. Inntil de siste 20 åra har all opplæring foregått i templene, og selv i dag er Wat Po-tempelet i Bangkok en viktig utdanningsinstitusjon. Kursene som gis der er av varierende lengde, helt ned til to uker.

Det sier seg selv at kvaliteten varierer, både i Thailand og i Norge. Hagen-Waltham har den opprinnelige massørutdanningen sin fra California. De siste åra har hun tilbrakt vintrene i Chiang Mai nord i Thailand, der hun har lært yogamassasje på skoler og av mestre i faget. Her i Norge holder hun også kurs — med deltakere i alle aldere og fra de fleste beslektede helseprofesjoner, men da jeg besøkte henne i hadde ingen thaier funnet veien til Landøya.

Før man kommer så langt bør man ikke ta betalt, mener hun, og virker nesten lei seg for at hun ikke er munk og kan massere gratis — men noe skal man jo leve av.

Og etter opplevelsen i Hagen-Walthams arbeidsværelse? Jeg kan veldig godt forestille meg at man føler seg yngre og friskere etter en helkroppsmassasje.

Det er grunn til å tro at noen kan ha sluttet, mens andre har kommet til. Listen vi har satt sammen blir derfor ikke nødvendigvis fullstendig. Men den gir et godt bilde av populariteten, og det er sikkert også endel utøvere av massasjekunsten vi ikke har klart å fange opp.

Et av massasjestedene i Oslo markedsfører tilbudet som følger: Ved å trykke på, trekke i, tøye og manipulere kroppen påvirker du både leddene og det myke vevet, bedrer smidigheten, lindrer smerter, øker vitaliteten og gir en behagelig og avslappende opplevelse. Deres kunnskap om denne kunsten har gitt dem en mulighet til å ha en egen meningsfylt inntektskilde. Vi klarte å lokalisere 72 tilbydere av thaimassasje i Norge. Vær oppmerksom på at noen kan ha sluttet, mens andre kan ha kommet til.

Fyll ut og få adgang til denne utgaven. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned. Protestaksjoner på fireårsdagen for kuppet. I fengsel for proforma homofilt ekteskap. Rompho Market kan bli sykehus. Må jeg ha med passet? Lærer opp thailandsk politivesen.

..

Call girls in oslo norske eskortemassasje oslo thai thai massasje asker

..